Övriga Behandlingar

Vi har den rätta behandlingen för just dig!

Carboxy therapy

Carboxy therapy även kallad mirakelgasen – är en form av koldioxidbehandling som används för att behandla/minska hudbristningar, ärr och celluliter med imponerande resultat.
Vi behandlar även framgångsrikt mörka ringar och påsighet under ögonen med samma metod.
Då den både förbättrar hudens elasticiten och cirkulation samt stimulerar reparation av kollagenbildningen vilket minskar fina linjer och rynkor gör att vi även använder den flitigt i hudföryngringssyfte. Då koldioxiden även ökar fettförbränning på behandlingsområdet vilket gör behandlingsmetoden användbar vid önskan om lokalreduktion (ex dubbelhaka)

Trådlyft med PDO-trådar

Att föryngra huden med trådlyft har snabbt blivit en ledande metod bland estetiska behandlingar. Självklart pga av att man snabbt och effektivt upplever estetiska resultat utan kirurgi, intensiv smärta eller lång återhämtning. Metoden används främst för att lyfta och strama till huden i ansiktet och öka husens elasticitet.

Man kan behandla många områden men de mest efterfrågade är uppstramning av käklinje, kinder och hals men även lyft av ögonbryn och området kring ögonen.
Trådlyftet är relativt riskfritt och resulterar i ett mycket naturligt resultat. Förloppet är komplikationsfritt och man kan omedelbart gå tillbaka till sin vardag.
Trådarna, är av samma typ som används inom kirurgi sedan lång tid tillbaka och bryts ner av kroppen på ett naturligt sätt. De har lite olika lång nerbrytningstid och stimulerar huden till ökad kollagenbildning samtidigt som huden för en omedelbar och synlig föryngring. Trådarna finns i lite olika utföranden och av olika fabrikat för att kunna anpassas till de individuella behovet.
Maximal behandlingseffekt ses efter ca 3 månader och håller i sig ett par år beroende på den egna åldrandeprocessen och de individuella förutsättningarna.

Regelbundna tuch up rekommenderas för att behålla den föryngrande effekten.
Kontraindikationer; aktiv akne eller annan pågående hudinfektion. Blodförtunnande läkemedel, Blödarsjuka, Autoimmun sjukdom,Graviditet/amning, Tidigare bakteriell hjärtsjukdom och anlag för kelloid ärrbildning
Möjliga (ej vanligt förekommande)komplikationer: svullnad, rodnad,blåmärke,infektion, nervskada migration av tråden

Den här behandlingen kan du inte boka online, utan bokas i samband med konsultation. Detta för din säkerhet och att bedömning görs att trådlyft är det bästa behandlingsalternativet för just dig.

Svettbehandling - Hyperhidros

Besvärande svettning – det ”tysta” handikappet.

Det finns flera orsaker till att man svettas i stora mängder, men det vanligaste är att svettkörtlarna är överaktiva. Ca 3% av befolkningen är drabbade av besvärande svettning.
Det finns ingen gräns mellan normal och besvärlig svettning utan det är upplevelsen som avgör.
Senaste års forskning visar att besvären effektivt lindras då injektioner med Botox används som
behandlingsmetod. 9 av 10 blir hjälpta och effekten kvarstår i 3-12 månader.

Vi behandlar arm och fotsvett.

Botox (botulinumtoxin) injiceras lokalt i det område där svettning förekommer och blockerar därmed nervimpulsen till svettkörteln. Svettningarna lindras och kan vid upprepade behandlingar i vissa fall upphöra eller normaliseras.

Att tänka på i samband med behandling av armhålor;

Raka håret under armarna en vecka före – inte senare! Inte använda deodorant samma som
behandlingen sker. Inte tvätta sig under armarna efter behandling(samma dag)

Att tänka på i samband med behandling av fötter;

Tvätta fötterna ordentligt före behandling. Ta med rena strumpor. Inte tvätta fötterna efter behandling
(samma dag)
Ev biverkningar är ovanliga och alltid övergående, men blåmärken kan förekomma och man kan
känna sig lite extra torr i det behandlade området.

– Armhålor –

– Fötter –

Plasmabehandling

Vad är Ultra V Plasma uppstramning?

Ultra V Plasma, effektiv och vetenskapligt beprövad metod för att icke –
kirurgiskt behandla hängande ögonlock, lös hud/ påsar under ögonen eller
rynkor/fina linjer i ögonområdet. Ultra V Plasma är en säker och effektiv behandling som gör det möjligt att återskapa en vaknare blick.
Ultra V Plasma behandling kan även genomföras på lös hud och fina linjer som exempelvis rökrynkor eller för att ta bort hudförändringar.

Hur går behandlingen till?

Kliniska studier har påvisat att värme har en uppstramande effekt av huden. Ultra V Plasma behandlingen baseras på plasma energi som under kontrollerade former penetrerar huden vilket får medför en åtstramande av det aktuella området. Behandlingen utförs av leg sjuksköterska.

Vilka resultat kan förväntas?

Redan direkt efter behandlingen ses ett tydligt lyft av det behandlade området. Full effekt av behandlingen kan förväntas efter cirka tre månader. Resultatet är permanent men det går att upprepa behandlingen om ytterligare resultat önskas. Beroende på utgångsläge rekommenderas 1 – 3 behandlingar.

Ögonlockslyft övre ögonlock. 

Ögonlockslyft inkl kråksparkar. 

Ögonlockslyft inkl lös hud under ögonen 

Övre ögonlock 

Undre ögonlock 

Kråksparkar 

Hela ögonområdet 

Nasolabiala linjer 

Marionettlinjer 

Rökrynkor, överläpp 

Läpplyft 

Rökrynkor och läpplyft 

Hela ansiktet 

Hals 

Dekolletage 

Tandblekning

– SMILEFFECT –

Kosmetisk Tandblekning. Snabb, effektiv och helt utan smärta. Klar på 21 minuter, 2-9 nyanser vitare tänder utan smärta, ilningar, skador på tandkött eller emalj. Mindre än 0,1% väteperoxid.

Du halvsittter bekvämt under hela behandlingen. En plastskena med blekgel placeras över de tänder som ska blekas. Blekningsgelen aktiveras av ett plasmaljus och startar därmed en kemisk process där de färgade molekylerna oxideras. Missfärgningar från kaffe, te, mat mm avlägsnas och tandens ursprungliga färg återskapas.

Gravida, ammande och personer som behandlas med kemoterpi bör undvika behandling men i övrigt kan alla behandlas med framgång. Dock är det bra att vara medveten om att plastfyllningar, kronor, fasader , implantat etc inte bleks men de tar heller ingen skada av blekningen.

För bästa behandlingsresultat rekommenderas att inom 6 månader före behandlingen ha varit hos tandläkaren för att laga ev hål och avlägsna tandsten.

Blekeffekten har en efterverkan på 60 min efter behandlingen och då bör all förtäring undvikas.

Rökning, snusning, kaffe, te och starkt färgad mat och dryck bör undvikas 48 timmar efter behandling.

Blekningen håller minst 3 månader men ofta upp till flera år beroende på vad och hur mycket tänderna utsätts för. De missfärgningar som tagits bort är borta men nya missfärgningar kan uppstå med tiden.

Många väljer att göra en tuch-up efter 3-6 månader. Behandlingen tar då bara 10 minuter.

– Tandblekning –

– Touch up –

Frans & Brynfärgning

- Frans & Brynfärgning inklusive plock –

- Endast fransfärgning -

- Endast brynfärgning samt plock –

Lashlift

En fantastisk behandling som ger ögat ett jättelyft. En semipermanent fransböjning som håller 6-8 veckor beroende på din egen tillväxt av nya fransar och skötsel. Färgning av fransar ingår.

Att tänka på:
Kom helst utan ögonmakeup för bästa resultat.
Ha ej ögonlinser under behandlingen.
Fungerar bara för dig med egna fransar.
Eftervård:
Undvik mascara och produkter med olja de närmaste 48 timmarna efter behandling.

Cryopen

– Cryopen –

Den innovativa CryoPen är ett enastående instrument som enkelt och säkert avlägsnar olika hudförändringar snabbt och effektivt utan att skada skada frisk vävnad. Cryo behandling är naturligtvis inget nytt. Det är känt inom dermatologi över hela världen och kan behandla väldigt många olika hudåkommor.

HUR GÅR DET TILL?

Cryopen är en noggrann behandling som arbetar med dikväveoxid (lustgas) för att frysa pigment och hudfläckar på 1-20 mm. Med Cryopen är risken för bieffekter minimal och endast 1-3 behandlingar brukar krävas för önskat resultat.

CRYOPEN BEHANDLAR

Fibrom, Vårtor, Pigmentfläckar, Hemangiom, Fettknölar samt Åldersfläckar

HIFU

Hög Intensivt Fokusertat Ultraljud - det ickekirurgiska alternativet till ansiktslyft med långvariga resultat.

Behandlingsmetoden används även med fördel på andra områden där behov finns,  såsom del av ansikte, hals eller kropp.

En helt naturlig behandling , där vi hjälper huden på traven att komma igång med sin egen hudföryngring.

Med denna behandling når vi lika djupt ner i hudlagret som vid ett kirurgiskt ingrepp, genom att hög värmeenrgi levereras till hudens underliggande vävnader och där orsakar en kontrollerad skada som leder till en uppstramad hud med större egen kollagenproduktion för långvariga resultat.

Beroende på utgångsläge och önskat resultat räcker det oftastmed en behandling men kan om behov finns upprepas efter ca sex månader.

Alla hudtyper – bade män och kvinnor kan genomföra denna behandling. 

Dock bör du som har en pågående infektion,hjärtproblem, högt blodtryck eller har diabetes alternativt är gravid eller ammar avstå från behandling med Hifu.

Att tänka på före behandling

  • Ej inta alkohol eller blodförtunnande medicin en vecka före behandling
  • Ej ha gjort botox eller fillers en månad innan
  • Ej göra botox eller fillers tre månader efter

Att tänka på efter behandling

  • Öka vattenintag
  • Undvik alkohol och blodförtunnande medicin i en vecka efter 
  • Undvik även bastu, massage och högintensiv träning under en vecka
  • Undvik alla former av laserbehandling närmaste månaden efter

Besök gärna våra andra behandlingar.

Lämna ett svar

Stäng meny